Lindome Gym

Zerona

Företaget Erchonia som är det enda företaget i världen som har tagit fram en medicinsk laser som hjälper fettceller att släppa sitt innehåll, triglycerinet.

När fotonen träffar kroppens celler börjar de uppföra sig som det var tänkt från början. Cellen utsöndrar ATP och en lång komplex kedja av händelser startar där det egentliga läkandet sker i etapp två, alltså när dina egna celler ger information till sin grann-cell. Det är alltså inte själva lasern som gör något i sig självt utan den ”startar upp” kroppens egna processer.

Resultat kan därför variera beroende på patientens egna immunförsvar och kroppens förmåga till respons. Laserljuset gör däremot vad det skall. Oftast mycket mer än vad man först upplever. Centimeter för centimeter försvinner från fettdepåerna utan att skada varken fettceller eller något annat i kroppen. Zeronalasern är FDA godkänd för fettreducering och kan även hjälpa till att behandla celluliter.

Behandlingen är smärtfri och utan biverkningar.

 

FRÅGOR OCH SVAR

Hur går en behandling till och hur lång tid tar den?
Behandlingen är helt smärtfri och du känner ingenting. Eftersom det är en kall-laser så känner du inte ens ljuset från lasern.

Beroende på vilket område du vill behandla så ligger eller sitter du. Om det är mage, rumpa och lår ligger du ner på en behandlingsbänk först på rygg och sen på mage. Behandlingstiden är mellan 15-40 min beroende på vad du vill ha hjälp med.

Hur många behandlingar behöver jag?
Exakta svaret på det är förstås svårt att ge, därför har vi alltid en första konsultation tillsammans. Då får vi kunskap om din probelamtik och vad du vill uppnå.

Vår rekommendation är att börja med 5-10 behandlingar och utifrån resultat sen gå vidare.

Under konsultationen kommer vi även att titta på vad vi tillsammans och du som kund kan göra för att få bättre resultat av behandlingarna.

Vilka resultat kan jag vänta mig?
Studierna visar att efter 1 behandling 1 gång per vecka i 6 veckor har testpersonerna på 5 mätpunkter, minskat med drygt 15 cm (15.78). Och en reducering av 1 grad på Nurnberger-Muller Cellulite Scale (25% reduktion).

Det vi vill påpeka att resultatet också är beroende på hur bra lymfsystem du har. Ju bättre, desto bättre resultat!​​​​​

Hur lång tid tar det innan man börjar se resultat?
På mätningen före och efter en behandling ser man resultat direkt i centimeter på måttbandet.

Några ser och känner även resultat på sin kropp redan efter första behandlingen, men det är väldigt individuellt. Det bästa måttet brukar vara hur kläderna sitter och de flesta känner att kläderna sitter lösare efter Ca 2-4 behandlingar.

De flesta ser dock ett mätbart resultat efter 4-6 behandlingar.

Hur länge håller resultatet?
Behandlingen klassas som ”icke temporär” vilket innebär att om du behåller en hälsosam kost och det tillsammans med träning, då kan du förvänta ett hållbart resultat.

Finns det några risker eller biverkningar?
Nej!
Det finns inga som helst risker med denna behandling! Inga negativa sidoeffekter!

Ingen smärta, ingen uppvärmning av vävnad, inga kirurgiska ingrepp så du kan fortsätta sina dagliga aktiviteter precis som vanligt direkt efter behandling.

Lasern reducerar fett och uppkomst av celluliter och den ökar collagenet i huden och skapar ATP (energi) i mitokondrien i cellen, och dämpar inflammationer. Med andra ord får du slätare hud och ökad energi som bieffekt.

Vad krävs av mig?
Ingenting!
Men om du vill ha bättre resultat bör du optimera ditt lyfmsystem med att dricka mycket vatten.

  • Vid varje session får du lymfmassage som håller systemet igång.
  • Lymfmassage är också något man kan gör på sig själv och du får information om hur.
  • Att bära kompressionskläder efter behandling är också bra.
  • Att se över Kost & Träning för bättre resultat är att rekommendera.

Allt detta tas upp vid din första konsultation.

Kan jag göra en behandlingsomgång flera gånger?
Och när kan jag i så fall starta igen?

Ja det kan du och du kan starta direkt efter första omgången.Tillsammans med din terapeut kommer du att få den information som behövs och vad som är lämpling behandlingstid och antal sessioner för just dig, och om och när det är aktuellt med en till behandlingsomgång.

Hur snabbt efter en graviditet kan jag ta behandlingar?
Rekommendation är att du börjar först efter efterkontrollen hos barnmorska (ca 8 veckor efter förlossning).
Om du ammar kan det vara lämpligt att starta när du ammat klart.

Är alla kandidater för Zerona-behandling?
Rent medicinskt är alla med BMI mellan 25-30 överviktiga. BMI 30-40 är Fetma klass 1 och BMI 40+ är Fetma klass 2.
Vi har idag kunder som ligger inom det spannet. Problematiken kan dock se annorlunda ut. En del har fettet över magen medan andra har Mer fett över höft och rumpa. Även människor som inte har övervikt minskar måttet runt höft, rumpa och mage vid en Zeronabehandling. En konsultation ingår alltid innan första behandling och utifrån den avgörs både behandlingstid, hur många gånger och vad som även behövs läggas till i form av kost & träning.

Hur länge har man använt Zerona laser?
Den har använts i studier sedan 2012 och har använts av praktiserande läkare sen 2014

Boka på 031 – 99 00 18 eller maila info@lindomegym.se