Lindome Gym

BASISBOLL

BasisBall är ett norskutvecklat träningskoncept med ursprung i norsk elitidrott. Som redskap används medicinboll. Träningen, som är funktionell styrketräning, baseras på bas- och grundövningar. Fokus ligger främst på uthållighet och explosiv styrka. Teamkänslan på ett Basisball-pass är fantastisk!

BasisBall Raw
Hur rå vill du bli? Detta är ett basispass späckat med med råskap. Passet utmanar dig på alla plan genom atletiska styrkeövningar som är både komplexa och utmanande. I ett högt tempo triggar vi din power, styrka och kondition. Garanterad stark och atletisk kropp.

BasisBall CenterCore
Detta är ett perfekt basispass som ger dig den bästa träningen för din coremuskulatur. Fokus ligger på komplexa atletiska övningar som genomförs i ett moderat tempo med kontroll. På ett effektivt sätt tränas kvaliteter som stabilitet, mobilitet, balans och styrka. Den bästa grunden för en stark och atletisk kropp.

Lindome Gym

CORE/CORE BOLL

Effektiv och funktionell träning för dig som vill stärka rygg- och magmuskulatur. Klassen passar utmärkt att kombineras med andra kondition- och styrketräningsklasser.

Lindome Gym

CIRKEL-FYS

Cirkel-Fys är ett stationsbaserat pass där vi byter syfte från gång till gång. Det kan vara styrka, kondition, explosivitet, koordination och rörlighet. Vi arbetar med kroppen och med redskap.

Lindome Gym

CIRKEL-MEDEL

Säker och rolig stationsträning för dig som är nybörjare eller senior.
Fokus ligger på styrka, kondition, rörlighet och balans.

Lindome Gym

FUNCTIONAL TRAINING

Functional Training är funktionell gruppträning som ger dig styrka och kondition. Träningen bygger på enkla och atletiska rörelser.

Functional Training passar ALLA, oavsett träningsstatus och ålder.Passet är upplagt efter hur kroppen är byggd och fungerar, och målet är att stärka och balansera kroppens alla funktioner. Du tränar styrka, kondition, stabilitet, rörlighet och balans. Efter ett pass känner du dig ordentligt genomtränad. Du får en komplett träning för din kropp – och det kommer att ge dig fantastiska resultat.

Lindome Gym

GYMINTRO

Få en bra genomgång i gymmet/maskinparken om vad man skall tänka på vid gymträning.

Lindome Gym

GRID

Detta är en klass för ALLA, för att öka rörlighet och funktion i kroppen. Även perfekt att kombinera innan eller efter din träning. Efter för att påskynda återhämtning och massera ut trötta muskler med hjälp av en specialgjord foamroller och innan för att sätta igång cirkulation ordentligt, massera bindväven och väcka upp musklerna.

 

Lindome Gym

JUMPING

Träna dig i form med hjälp av den nya, roliga träningsformen Jumping, ursprungligen från Tjeckien men nu populärt i hela Europa och har även lanserats i USA. Vi är det första träningscentret i Göteborgsregionen som har denna träningsform. Utförs på studsmatta där man lägger kraft på ben,rumpa,mage för att hålla stilla överkroppen och jobba med benen som trycker sig ner i studsmattan i en rad olika stegkombinationer. Tre gånger så effektivt som jogging och du kommer snart känna att din kondition blir bättre.
Jumping får dig inte bara i form, det gör dig också glad. Hoppen på studsmattan frigör endorfiner och serotonin- kroppens lyckohormoner får dig på gott humör och ger dig en mer positiv syn på saker och ting.

Dessutom är det helt enkelt roligt att röra på sig, det perfekta receptet mot stress!

 

Lindome Gym

PILOXING

Piloxing är en kombination av rörelser inspirerande av pilates och boxning. Träningskonceptet har sitt ursprung ifrån USA där den svenska dansaren Viveca Jensen tränar stjärnor som Hillary Duff och Izabella Scorupco. Boxningen jobbar på styrkan, pilatesövningar på balansen, och dansen som också är en del i klassen gör det hela till en otroligt rolig klass!

Lindome Gym

PUMP

Pump är styrketräning till musik, där man med hjälp av en instruktör tränar genom hela kroppen, i Pump använder man en step-uplåda, en skivstång och vikter.

Lindome Gym

STEP UP

Vi tränar kondition och koreografi på step-up-bräda till drivande musik i ett svettigt tempo. Passen är uppbyggda av stegkombinationer med ösig danskänsla.
Lindome Gym

SPINNING

Spinning är en effektiv träningsform för att snabbt uppnå bättre kondition och fysik!​

Räkna med att svettas mycket under träningspasset!
Träningen är extrem, tuff och rolig!

​Genom att i återkommande intervaller öka så väl motstånd på cykeln som intensiteten i cyklingen kan du på mycket kort tid förbränna en hel del kilokalorier. Kondition och benstyrka får du på köpet.

Spinning är en typ av högintensiv träning. Spinning är populärt då den är enkel att utföra, inga förkunskaper behövs. Du tränar i grupp om du besöker en spinning klass men du bestämmer själv hur hårt du ska pressa dig själv under träningspasset. Första träningspasset kan kännas tufft, svetten rinner och mjölksyran pumpar i benen!

​Du alternerar att cykla sittande och stående. Se till att ha vattenflaska med eftersom du kommer svettas en hel del! Även en handduk kan vara bra att ha till hands!​

Lindome Gym

QIGONG / PILATES

Vad är Qigong?

*Hantera stress
*Minska spänningar och värk i nacke och axlar

*Öka rörlighet och smidighet
*Få ökad kroppsmedvetenhet

*Få en djupare stillhet
*Ökad närvaro i nuet
*Få mer energi och livslust

Qigong kommer ursprungligen från Kina och betyder ungefär:
Träning i att öka sin livsenergi med en serie långsamma och mjuka rörelser.

Vad är Pilates?

Pilates är en intelligent träningsform, och ett system med övningar gjorda för att få en stark, smidig och balanserad kropp. I pilates ser man varje människa utifrån ett helhetsperspektiv. Korrekt utförd pilatesträning leder till ökad kroppsmedvetenhet, kontroll och balans.

Lindome Gym

KONDITIONSTABATA

Med hjälp av bland annat roddmaskin, indoorwalking, airbike, hiitmill, trappmaskin och löpband får du en ordentlig pulshöjare och hjälp med din konditionsträning. Passet är 25 min och vi håller till i gymmet.

Lindome Gym

POKERNIGHT

Ett pass då kortleken får avgöra hur många repetitioner vi skall göra!

Ett pass utöver de vanliga, varför inte testa 😉

Lindome Gym

BOXERCISE

 

Träningsform som kombinerar övningar från kampsport med vanliga styrke- och konditionsövningar.
En effektiv styrke/kondition/balans och smidighetsträning!
Förutom de fysiska fördelarna höjs även koncentrationsförmågan under ett träningspass.
Lindome Gym

LEKGYMPA

Vi har lekgympa för barn mellan 3-5 år där rörelseglädje är det viktigaste. Hinderbana och lekar är poppis bland de små. För mer info och gruppstart kontakta receptionen.

Lindome Gym

MAMMATRÄNING

Vi har 10 veckors kurs för dig som vill komma igång efter graviditet. Vi jobbar med bäckenbottenträning, hållning, stationsträning och core. För mer info och gruppstart kontakta receptionen.

Lindome Gym

YOGA/ YOGA STRETCH

Yoga är ett effektivt verktyg för att skapa balans mellan kropp och själ, mellan kropp och sinne. Yoga är inte bara fysiska ställningar, det ligger en hel vetenskap bakom som är över 5000 år gammal.

Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Så vitt vi vet kommer yoga ursprungligen från Indien och är minst 5000 år gammal. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans. En vanlig missuppfattning är att yoga bara är fysiska ställningar men yoga är en hel vetenskap. Yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och andligt växande.

Lindome Gym

FREDAGSMIX

Olika utmanande pass varje vecka.

Lindome Gym

YINYOGA

I yinyogan stretchar och drar vi inte och vi vill undvika att föra kroppen i ytterlägen. I stället slappnar vi av i musklerna, låter gravitationen föra oss djupare in i positionerna med hjälp av en lugn och medveten andning.

 Fördelar med Yinyoga

 • Lugnande och balanserande för nervsystemet
 • Hitta balansen mellan yin och yang i oss och våra liv
 • Bra komplement till annan dynamisk träning
 • Öka energiflödet, prana/qi, i kroppen, främst i kroppens sex stora meridianer
 • Bevara hälsa i vår bindväv
 • Öka vår flexibilitet i höfter och ryggrad
 • Få kontakt med blockerade känslor och ett redskap att jobba med dem
 • Stimulera kroppens inre organ
 • Utveckla en medveten meditativ praktik – ett lugnare sinne
 • Tränar närvaro i nuet, mindfulness
 • Ger djup avslappningKroppen rensas från slaggprodukter
Lindome Gym

Zumba

Zumba är ett danspass med svängande höfter till inslag av latinamerikanska rytmer.